Giáo án môn Tiếng Anh Lớp 8 - Vu Duc Toan

Giáo án môn Tiếng Anh Lớp 8 - Vu Duc Toan

2. Exercise : Change these sentences into other tenses ( Present simple , Present progressive , near future , Simple future and Past simple ) and add appropriate adverbs of time .

1. She is in Grade 7

2. They are playing soccer

3. She went to Ha Noi last week

4. I will visit my sister next week

5. Mai is going to build a new house .

- Ask Ss to work in pairs

- Call on some pairs to demonstrate in front of class .

- Give feedback

 

doc 229 trang Người đăng phuongthanh95 Ngày đăng 16/07/2022 Lượt xem 148Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Giáo án môn Tiếng Anh Lớp 8 - Vu Duc Toan", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
Teaching plan English grade 8
The first semester
Period 1 consolidation 
A / Aims and Objectives : Students will be able to remind something about grade 7 and know how to learn well in the new school year . 
B / Teaching aids : Textbooks , chalks , boards ,,,,
C / Procedure : 
I / Revision : 
1. The tenses : 
- Present simple 
- Present progressive 
- Simple future 
- Near future 
- Past simple 
=> Ask Ss to repeat the uses and forms of each tense 
2. Exercise : Change these sentences into other tenses ( Present simple , Present progressive , near future , Simple future and Past simple ) and add appropriate adverbs of time .
1. She is in Grade 7 
2. They are playing soccer 
3. She went to Ha Noi last week 
4. I will visit my sister next week 
5. Mai is going to build a new house . 
- Ask Ss to work in pairs 
- Call on some pairs to demonstrate in front of class . 
- Give feedback 
II/ Presenting the English Grade 8 
 - There are 16 units in this program , each unit has 6 parts Which mention a particular skill such as Listening . Speaking , Reading and Writing 
+ At the beginning of the unit is “ Getting started “ to lead in the new lesson or in order to warm up . 
-Each unit has Language Focus which help Ss to summarize basic knowledge they have learnt in each one .
Introduce some books , reference books to students 
III / Preparation : 
- Ask Ss to prepare Unit 1 “ Getting started + Listen and read “ 
Listen and repeat the uses and forms of them 
Copy down 
Work in pairs to practice changing these sentences into other tenses .
Listen to the introduction 
Listen and copy . 
 Preparing date : 18 / 8 / 2010
Unit 1 : My friends
 Period 2 lesson 1 : Getting started 
 Listen and read 
A / Aims and objectives : By the end of the lesson , Ss will be able to know more about Hoa LAN _ Nine and read the dialogue for details and review simple present and simple past tenses .
B / Teaching aids : Text books , cards , cassette , chalk ...
C / Procedure : 
time
Teacher’s activities
Students,activities
I / Warm up : Pelmanism 
meet
come
live
think
send 
thought
receive
met
lived
received
came
sent
- Remark and lead in new lesson .
II / Presentation :
1. Pre- reading 
a) Pre- teach vocabulary : Introduce the aims and some new words 
- to seem ( translation )
- a next door neighbor : a person who lives next to your house 
- to look like ( translation ) 
* Checking vocabulary : Rub out and remember 
b) Pre- questions 
- Give Ss some questions and ask them to work in pairs to answer them 
1. Is Nien Lan,s friend or Hoa,s friend ?
2. How old is Nien ?
3. Where does Nien live ?
4. Is she a beautiful girl ?
- Give feedback 
2. While – reading : 
- Turn on the tape 2 times and ask them to read the dialogue between Hoa , Lan and Nien . Then check if their answers are correct or not 
Answers : 
She is Hoa,s friend .
She is 12 years old .
She lives in Hue .
Yes , she is .
a) Comprehension questions 
- Ask Ss to read the dialogue again and answer the questions in exercise 2 / page 11 
- Have them work in pairs to answer the questions 
- Call on some pairs to demonstrate in front of class and correct their mistakes or pronunciation .
- Correct and give feedback :
a) She lives in Hue 
b) No , she does not .
c) The sentence is “ She was not old enough to be in my class. “ 
d) At Christmas 
- Ask them to work in open pairs to practice asking and answering the questions and the dialogue .
b) Gap filling 
- Ask Ss to use the present simple and simple past tense to complete the paragraph , using some verbs : live – send – be – come 
 Hoa ..... in Hue last year , but now she ....in Ha Noi . Yesterday , Hoa ,s friend Nien ..... Hoa a letter . Nien ..... Hoa, neighbor when Hoa lived in Hue . She ..... younger than Hoa . She ..... to Ha Noi in December . 
- Get Ss to work individually and then compare their answers with their partners .
- Give feedback 
lived – lives – sent – was – is - comes 
- Call on some Ss to read the completed paragraph in front of class .
3. Post - reading : Writing 
- Ask Ss to write a paragraph about Hoa and Lan .
- Give Ss some cues and ask them to use the simple present or past tense to write individually .
* Cues :
Lan / Hoa,s best friend 
They / same class / Quang Trung School .
Last year / Hoa / to school first time .
Lan / show / round / introduce / to new friends .
- Let Ss discuss with their partners .
- Choose some answers and correct them in front of the class . 
III / Home work : 
1. Rewrite all the answers and complete paragraph on their notebooks .
2. Do Exercise ......in workbook .
3. Prepare the next lesson .
Work in groups 
Listen and write down .
Listen and repeat in chorus and individually 
Guess its meanings 
Copy down 
Play game in whole class. 
Work in pairs 
Listen carefully 
Repeat all the correct answers and copy down
Work in pairs 
Demonstrate in front of class. 
Practice asking and answering the questions and the dialogue .
Complete the paragraph individually .
Read the complete paragraph aloud 
Write a paragraph about Hoa , Lan 
Demonstrate in front of class . 
Listen and copy 
 Preparing date :19 / 8 / 2010
Unit 1 : My friend
Period 3 Lesson 2 : Speak and listen
A / Aims and Objectives : By the end of the lesson , Ss will be able to describe someone .
 Listen to the dialogues and complete it
B / Teaching aids : Textbooks , pictures , chalks ...
C / Procedure : 
 Teacher’s activities
A : SPEAK
I / Warm up : Brainstorming 
- Ask Ss to think of the adjectives used to describe body build and hair .
body build
 thin
 * Possible answers : 
fat - straight
slim - long 
tall 
short - Color : black / dark 
overweight blond / fair
slender brown
 II / Presentation : 
- Show Ss a picture of Mary and ask them to describe her hair , her body build .
Ex : She has long blond hair 
 She is short and thin 
Form S + have / has + adjective + hair 
 S + be + adjectives 
III / Practice :
1. Word cue drill 
- Prepare 6 cards so that students can drill easily .
a. He / tall / thin b. She / short / slim 
c. He / short / fat d. Long / black 
e. Curly / blond f. Straight / brown 
- Ask Ss to read their complete sentences aloud 
- Correct and give feedback 
a. He is tall and thin . b. She is short and slim .
c. He is short and fat . d. She has long black hair .
e. She has curly blond hair . f. She has straight brown hair .
2. Practice speaking 
- Ask Ss to look at six people in their books .
- Call on a student to describe one person , the others have to guess who he / she is 
* Example : 
S1 : This person is short and thin . She has long blond hair .
S2 : Is this Mary ?
Yes
- Go on until six people on the poster are described 
IV . Post speaking : Writing 
- Ask Ss to write all the sentences they have described above .
B ; listen
I / Pre- listening: 
- Ask Ss to look at the expressions in the box and make sure they know their meanings .
How do you do ?
Nice to meet you 
It is a pleasure to meet you .
I would like you to meet 
Come and meet 
- Get Ss to guess and to complete four dialogues , using the given expressions .
- Have Ss read their predictions and write them on the board 
II / While - Listening : 
- Let Ss listen to the tape twice .
- Get Ss to work in pairs to complete the dialogues and compare with their predictions .
- Call on some pairs to demonstrate the dialogues in front of class . 
- Correct and give feedback 
1. I would like you to meet .... 2. Nice to meet you ,
3. I would like you to meet ...4. It,s a pleasure to meet you , 
5. Come and meet 6. How do you do ?
- Ask Ss to practice speaking the dialogues .
III/ Post - Listening :
- Call on some Ss to play roles of Nam – Hoa – Thu / Khai – Mrs Lien – Mrs Vi / Ba – Bao – Grandmother / Mr Lam – Mrs Linh – Mr Thanh and practice the dialogues .
- Correct their pronunciation 
- Let Ss work in pairs to practice the dialogues .
IV / Homework : 
1. Copy all the right sentences above .
2. Do the exercises in workbook .
3. Prepare the next lesson .
Students’ activities
Work in group 
Read all the adjectives aloud .
Look at the picture and read the example aloud 
Copy and give some examples .
Work individually 
Read the sentences aloud .
Practice speaking in front of class. 
.Write their sentences alone 
 Look at the expressions in the box .
Read them aloud .
Copy down 
Guess the complete expressions in the dialogues .
Read their predictions 
Listen to the tape carefully 
Work in pairs and compare with their predictions 
Practice the complete dialogues 
D©n TiÕn, ngµy.... th¸ng 08 n¨m 2010
	Ký duyÖt
	NguyÔn ThÞ T¸m
 Preparing date : 20 / 08 / 2010
Unit 1 : My friend
Period 4 Lesson 3 : Read 
A / Aims and Objectives : By the end of the lesson , Ss will be able to know more about Ba,s friend
B / Teaching aids : Textbooks , cassette , chalks , board..
C / Procedure : 
I / Warm up : Chatting 
Ask Ss to look at four pictures on page 10 and talk about the activities they want to do after school or in their free time and ask some questions :
1.What are these students doing ?
( play soccer / play chess / read books / play volleyball )
2. What time of the day do you think it is ?
( in the morning / evening , after school )
3. Do you like soccer / reading books ...?
4. Whom do you like playing with ?
- Correct mistakes if any and lead in the new lesson .
II / Pre - reading : Introduce the aims and some new words to students 
1. Pre- teach vocabulary : 
- a character ( translation )
- an orphanage : a place where children without parents live 
- reserved (adj) 
- sociable (adj) 
- to tell jokes = to tell a story which makes people laugh 
- sense of humor ( translation )
* Checking vocabulary : What and where 
- Write the word on the board , put one word in each circle 
2. T/F statements predictions 
- Stick the poster of T / F statements are about Ba and his friends , read them and guess which statements are true , which are false :
a. Ba only has three friends – Bao , Song , Khai .
b. Ba and his friends have the same characters .
c. Bao – Song – Khai are quite reserved in public .
d. They all enjoy school and study hard .
- Get Ss to work in pairs 
- Call on some Ss to read their predictions and write them on the board .
III / While - reading 
- Ask Ss to open their books and read the text carefully and check their predictions :
- Give feedback a. F b. F c. F d. T
- Ask Ss to correct the false statements 
 ... cident last night.
Reported speech
Exercise 1.Put the statements into reported speech,as in the example.
"I'm tired" she said.
She said (that) she was tired.
1."I can't swim very well" I told her.
2."I don't want to go swimming" Andrew said
3. "We're leaving on Friday"we said
4. "We will have lunch in Luigi's restaurant" they said.
5."I am leaving in london now" Janet said
-Ss work in pairs.
-Correct together.
*Answer key: 
1. I told her that I couldn't swim very well.
2. Andrew said that he didn't want to go swimming.
3. We said we were leaving on Friday.
4. They said they would have lunch in Luigi's restaurant.
 5. Janet said she was living in London then.
T - Ss
Ss
T - Ss
T
Practice 3
1.Rewrite these folowing sentences, beginning as sohown, so that the meaning stay the same.
1" Can you carry these chairs in to the house?" said Tam.
Mr Tam asked his neighbor.................................................
A French architect designed our house.
Our house was.....................................................................
3.I'd like you to decorate the Christmas tree.
Do you mind.......................................................................?
4.The question is so difficult that the boy can't answer it.
The question is too..............................................................
5.We haven't met each other for ages.
It's ages...............................................................................
6.We haven't been to the cinema for two months.
.............................................................................................
T
T - Ss
Consolida
tion&
Homework
-Sum up the content of the lesson.
-Ss prepare for the test
Ss
 Date : 2/ 5 / 09
 Period 104 . English Written Test 
I.Ma trËn.
Chñ ®Ò
NhËn biÕt
Th«ng hiÓu
VËn dông
Total 
KQ
TL
KQ
TL
KQ
TL
I. Pronunciation
5
 2
5
 2
II. Language focus
10
 2,5
10
 2,5
III. Reading
5
 2,5
5
 2,5
IV. Writing
5
 3
5
 3
Total
15
 4,5
5
 2,5
5
 3
25
 10
Full name:.................................. kh¸nh thµnh JUNIOR HIGH SCHOOL
Class: 8......... ENGLISH SECOND SEMESTER TEST
 SCHOOL YEAR : 2008-2009
Marks: .............. ENGLISH 8 Time allowed: 45 minutes 
I.Pronunciation 
Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.(2pts)
1.A. skeptical B. liquify C. sightseeing D.pick up
2. A. degree B.freshman C. remove D. reuse
3. A. concern B. connect C. mold D.conduct
4. A. jack B. separate C.award D.royal 
5. A. husk B. crush C.pulp D. bulletin 
II.Language focus.
Circle the best option A,B,C or D to complete each of the following sentences (2.5pts)
1. Would you mind .....................the windows?
A. to close B. closing C. close D. closed
2. He used .......................chess when he was young.
A. to play B. played C. playing D. play
3. Have you ever ...................The London Tower.
A. visit B. to visit C. visited D. visiting
4. This house .......................last year.
A. built B. was built C. is building D. is built
5. I don’t know where ....................
A. go B. to go C. went D. going
6. When I.........................he was watching TV last night.
A. come B. came C. to come D. coming
7. This doll is made .................China.
A. in B. on C. at D. to
8.She asked me whether I ..................Sapa.
 A. know B. knew C. knowing D. known
9. Have you read that book.............?
Yes, I have
A. already B. yet C. for D. since
10.Ngan asked me ................ Ha Long Bay was in Northern Viet Nam
A. as B. if C. so D. that
III.Reading.
 Read the passage and answer the questions below.(2,5 pts)
Christmas is the biggest festival of the year in most of Britain. Celebration starts properly on 24 December, Christmas Eve. It is a family celebration and many of the customs center on children. When they go to bed on Christmas Eve, children hang up a pillow case or a sack for their presents. While the children are asleep,Father Christmas climbs down the chimney and puts presents in the sacks that the children have left out.
Christmas Day, December 25, is the biggest day of the holiday. On Christmas morning, some families go to church. The traditional Christmas dinner has Christmas pudding - a dark, rich mixture of flour, fruit, sugar,nuts, and brandy. 
1.On which day does the Christmas begin?
.......................................................................................................................................
2.What do children do before going to bed on Christmas Eve?
........................................................................................................................................
3.How does Father Christmas enter the house?
.......................................................................................................................................
4.Which day is the biggest day of the holiday?
.......................................................................................................................................
5.What is Christmas pudding made from?
........................................................................................................................................ 
IV.Writing.
Rewrite the following sentences, beginning as show, so that the meaning stay the same.(3pts)
1." I can speak English fluently "Linh said
Linh said.............................................................................................................................
2.Could you send this letter for me?
Do you mind..................................................................................................................?
3.Alexandra Gustarve designed Eiffel Tower in 1889.
 Eiffel Tower......................................................................................................................
4." Do many tourists visit My Son every year? ".Nam asked Lan
Nam asked Lan...................................................................................................................
5.The last time I met him was 2 years ago.
I haven't..............................................................................................................................
 Date : 2 / 5 / 2009
 Period 105 . Test Correction
I. Pronunciation :Total 2 marks, each question 0.4 mark
 1. C 2. B 3. C 4. A 5. D 
II. Language focus. Total 2,5 marks, each question 0,25 mark
1.B 2.A 3.C 4.B 5.B 6.B 7.A 8.B 9.B 10.B
 III.Reading. Total 2,5 marks, each question 0.5 mark
The Christmas begins properly on 24 December, Christmas Eve.
When they go to bed on Christmas Eve, children hang up a pillow case or a sack for their presents. / Before going to bed, they hang up a pillow case or a sack for their presents.
Father Christmas climbs down the chimney .
Christmas Day, December 25, is the biggest day of the holiday.
It is made from a dark, rich mixture of flour, fruit, sugar, nuts, and brandy.
 IV. Writing. Total 3marks, each question 0.6 mark
1 Linh said she could speak English fluently 
2.Do you mind sending this letter for me?
3.Eiffel Tower was designed by Alexandra Gustarve in 1889.
4.Nam asked Lan If / Whether many tourists visited My Son everyyear.
5.I haven't met him for 2 years
Period 75 Lesson 2 : Speak 
A / Aims and Objectives : BY the end of the lesson , Ss will be able to talk about their plans for a trip abroad .
B / Teaching aids : Photocopied tables , chart ( mapped dialogue ) , realia ..
C / Procedure : 
I / Warm up : Quiz 
- Tell the student who can answer the question will get 1 or 2 good marks . 
1. What is the end of everything ? ( letter g )
2. What word starts with T , ends with T , and is full of T ? ( Teapot ; Pot -> full of 
3. What is the middle of New York City ? ( York ) 
4. Which river in America has 4 eyes ? ( Mississippi ) 
Period 73 Written test ( number 1 ) 
A / Aims and Objectives : Ss can summarize knowledge they have learnt form unit 9 to unit 11 to do the test well . 
B / Teaching aids : test paper , chalk .
C / Test : 
- Deliver the test paper to students . 
I / Supply the correct form of the verbs : ( 2,5 ps) 
1. Would you mind if I ( take )  a photo ? 
2. Would you mind ( help )  her to finish her homework ? 
3. Do you mind if we ( get ) . a taxi to town ? 
4. The cars ( make )  from Japan are the best . 
5. The man ( talk )  to your teacher is my uncle .
II / Rewrite these sentences as directed : ( 2,0 ps ) 
1. Can I use your pen ? => Do you mind ? 
2. Could you turn off the TV ? => Would you mind .? 
3. They built that bridge five years ago . => That bridge .
4. The children eat all the vegetables and meat . => All the vegetable 
III / Complete the sentences with the suitable word or phrase : ( 2,0 ps ) 
1. Run ( fast / fastly ) and you can catch the bus .
2. Hung promised to try ( him / his ) best in learning English . 
3. I prefer walking to ( riding / ride ) a bicycle . 
4. It is a ( thirty – minute / thirty – minutes ) drive from here to the city center . 
IV / Complete the sentences , using the given words or phrases : ( 1,5 ps ) 
1. Last year class 11 A / have / terrible experience. 
2. One weekend / they decide / go / a picnic / Cuc Phuong National Park .
3. They / get out of / bus / lunch / because everybody / very hungry . 
V / Listen .You are going to listen to Lily talking about her self . You are going to listen twice . Check (v) the correct box for True or False ( 2,0 Ps ) 
Statements
True
False
1
Lily comes from China 
2
English is important to her as she will need it for her future job 
3
She started learning English when she was eighteen .
4
She has a problem with listening .
5
She can understand people when they speak fast .
6
She does not find English difficult to learn . 
7
She wants to be an English teacher . 
8
She loves English songs , but she does not hope to become a singer . 
Tapescrift : 
 Hi ! my name is Lily . I come from China . I am a student , a university student . I am eighteen years old . I am studying English as a foreign language . English is important to me because I will need ot for my job in the future . I began learning English when I was very young – at the age of eight . I think that my biggest problem is listening . People speak very quickly , so I can not understand them . English is really hard for me to learn , but I like it . I want to be an English teacher ; or I hope to become a singer one day because I love English songs very much . 

Tài liệu đính kèm:

  • docgiao_an_mon_tieng_anh_lop_8_vu_duc_toan.doc